Over mij

 

Mijn naam is Jacqueline Baldwin. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en een zoon.

Vanaf mijn allereerste herinneringen was ik altijd wel iets aan het maken. Knutselen, tekenen, borduren, haken of breien ik vond het allemaal even leuk.
Op vakantie bij oma en opa zat ik samen met mijn zusje en oma uren te haken of te borduren. We maakten de mooiste dingen. En in het atelier van mijn tante, die beeldhouwster was, waren we samen met onze nichtjes dagenlang aan het tekenen, schilderen en boetseren.

 

 

 

Een tijd geleden kreeg ik nog een hele stapel tekeningen uit die tijd. Een daarvan zie je hier.Voor mij stond dan ook al vroeg vast dat ik graag een beroep wilde, waarin ik mijn creativiteit kwijt kon.

 

Toen ik elf jaar was, kreeg ik nog een broertje. Wat een feest! Ik vond het heerlijk om met hem bezig te zijn, hem woordjes te leren en samen te spelen.

Daardoor merkte ik dat ik het ontzettend leuk vond om met jonge kinderen op te trekken.
Hier zie je mij (13 jaar) met mijn broertje (2 jaar).

Op de middelbare school werd er minder tijd aan creatieve vakken besteed, maar thuis breidden we de ene trui na de andere, haakten we gordijntjes voor op onze kamers of hebben we op een avond dat mijn ouders niet thuis waren een hele muur van de gang bij onze slaapkamers voorzien van een collage van mooie foto’s en leuke quotes. Mijn ouders vonden het erg creatief van ons en de collage heeft gehangen totdat we enkele jaren later gingen verhuizen.

Klaar met de middelbare school ging ik naar de kunstacademie. Daar kon ik al mijn creativiteit kwijt in de opleiding grafisch ontwerp - reclame vormgeving. Om les te kunnen geven in tekenen en schilderen, ben ik na het behalen van mijn diploma Hoger Kunstonderwijs, in de avonduren een eenjarige opleiding hiervoor gaan volgen. Dit was uiteindelijk niet te combineren met mijn toenmalige baan en toen ben ik noodgedwongen gestopt met deze opleiding.

Jarenlang heb ik met veel plezier in creatieve functies gewerkt. Sinds 2011 ben ik eigenaar van BAZEdesign, waar ik ontwerp, creatieve workshops en cursussen geef en mijn schilderijen en keramiek verkoop, zoals deze vogeltjes.

Na de geboorte van mijn kinderen, begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde heel graag kinderen en volwassenen hun creativiteit laten (her)ontdekken. Toen ben ik alsnog teken- en schilderlessen gaan geven. En wat was dat ontzettend leuk!

Ik merkte dat ik gemakkelijk contact maak met kinderen en ben steeds meer samen met hen gaan doen. Zo was ik overblijfouder, leende ik boeken uit in de schoolbibliotheek en hielp ik kinderen met leren lezen. Ik heb een eenjarige opleiding gevolgd tot biologie-ouder en ging met kinderen de natuur in om hen meer te leren over bomen, vogels, paddenstoelen en wat je zoal tegen komt in slootjes en plassen. Ook in mijn teken- en schilderwerk speelt de natuur een grote rol.

Tijdens al deze bezigheden, merkte ik dat sommige kinderen niet lekker in hun vel zaten door bijvoorbeeld faalangst of verdriet om de scheiding van hun ouders. Ik wilde deze kinderen graag beter kunnen begeleiden. Daarom besloot ik de opleiding tot kindercoach te volgen bij de Academie voor Psychodynamica en nu ben ik gediplomeerd Kindercoach.

Sinds 2015 werk ik met veel plezier in mijn praktijk Het Krachthonk.
Met mijn creativiteit als basis help ik kinderen en hun ouders om hun kwaliteiten, talenten en mogelijkheden te ontdekken en te versterken. Want deze helpen je om jouw leven op jouw eigen unieke wijze in te kleuren.

Ik denk dat je op de wereld bent om een verschil te maken. Ieder kind (ieder mens) maakt het verschil door te zijn wie hij in wezen is.

Door het volgen van cursussen en workshops blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vak.

Download hier mijn gratis KRACHTkaartjes, die ik heb gemaakt voor wat extra steun en inspiratie.

Fotocredits portret: Antoinet Murier